Ελληνικά English
Σχετικά με το Alykes.com | Χάρτης Ιστότοπου | Σύνδεσμοι | Προσθήκη στα Αγαπημένα Τελευταία Ενημέρωση   
 

Πληροφορίες για το νησί της Ζακύνθου, τις παραλίες και τις περιοχές

ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΚΩΝ
  Αρχική Σελίδα
  Γιατί εδώ;
  Παραλίες
  Χωριά
  Χάρτες
  Φωτογραφίες & Βίντεο
  Αξιοθέατα
  Το νησί της Ζακύνθου
ΔΙΑΜΟΝΗ
  Ξενοδοχεία
  Διαμερίσματα - Στούντιο
  Βίλες
 
  Αγροτουρισμός
  Ειδικές Προσφορές
  Κρατήσεις Online
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  Ενοικίαση Αυτοκινήτων
  Δραστηριότητες - Σπορ
  Ταξίδια & Εκδρομές
  Μεσιτικά Γραφεία
  Εργασία
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
  Εστιατόρια
  Μπαρ / Καφέ & Κλαμπ
  Αγορές - Καταστήματα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Τοπική Αυτοδιοίκηση
  Τοπικά Προϊόντα
  Ιστορία
  Χρήσιμα Τηλέφωνα
  Μουσεία
  Εκδηλώσεις
  Πολιτισμός
  Οικολογία & Φύση
Zante Forums

Bookmark and Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για τη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό νησί των Ιονίων Νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ. και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 38.680 κατοίκους (απογραφή 2001).

Από την Πελοπόννησο απέχει 9,5 ναυτικά μίλια (από την Κυλλήνη του Νομού Ηλείας) και 8,5 ναυτικά μίλια από το πλησιέστερο σε αυτή νησί, την Κεφαλονιά.
κάντε κλίκ εδώ για να δείτε τον χάρτη του νησιού

Το σχήμα της Ζακύνθου είναι ακανόνιστο τριγωνικό με το βορειότερο άκρο του νησιού να καταλήγει στο ακρωτήρι Σκινάρι, ενώ στο νοτιοανατολικό άκρο σχηματίζεται ο κόλπος του Λαγανά, μεταξύ των δύο ακρωτηρίων, Μαραθία το δυτικό και Γέρακα το ανατολικό.

Μέσα στον κόλπο του Λαγανά υπάρχουν δύο νησιά, το Μαραθωνήσι και το Πελούζο, ενώ 37 ναυτικά μίλια νότια του Λαγανά βρίσκονται τα νησιά Στροφάδες.

Ο κόλπος του Λαγανά είναι προστατευόμενος τόπος γέννησης αυγών και κατασκευής φωλιών της υπό εξαφάνιση χελώνας Καρέττα-Καρέττα. Οι δυτικές ακτές έχουν μήκος περίπου 34 χλμ, είναι βραχώδεις και απότομες, σχηματίζοντας πολλές σπηλιές και κολπίσκους.

Αντίθετα, οι ανατολικές ακτές που έχουν θέα προς την Πελλοπόννησο και έχουν μήκος 37 χλμ., είναι αμμώδεις με όμορφες παραλίες.

Το κλίμα της Ζακύνθου είναι ήπιο μεσογειακό, με πολλές βροχές από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο και μεγάλη ηλιοφάνεια όλο το έτος.

Ζάκυνθος είχε ανέκαθεν πλούσια βλάστηση και είναι ένα νησί με πλούσια αγροτική παραγωγή, στηριγμένη κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς, εσπεριδοειδών και σταφίδας, καθώς και των ανθοκομικών, έχει αναπτυγμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, με το διεθνές αεροδρόμιο Διονύσιος Σολωμός και πολλά αξιόλογα ξενοδοχεία και καταλύματα, αξιοποιώντας τις φυσικές του ομορφιές και την πλούσια ιστορική παράδοση, σε συνδυασμό με την έμφυτη φιλοξενία των κατοίκων του.

δείτε φωτογραφίες του νησιού

Ο νομός Ζακύνθου διοικητικά περιλαμβάνει τον Δήμο Ζακυνθίων ο οποίος διαιρείται στα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα: Ζακυνθίων, Λαγανά, Ελατίων, Αρτεμισίων, Αρκαδίων και Αλυκών. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα ή Ζάκυνθος.Το Δημοτικό Διαμέρισμα Αλυκών διαιρείται σε 9 περιοχές: το Καταστάρι, τον Άγιο Δημήτριο, τον Αλυκανά, την Καλλιθέα, το Σκουληκάδο, το Κάτω Γερακαρίο, το Άνω Γερακαρίο, το Μέσω Γερακαρίο και τα Πηγαδάκια.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
  Πως θα έρθετε
ΑΛΥΚΑΝΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ - WEBCAMS
 Διάφορα
  Downloads
  Web κάμερες
Δρομολόγια Πλοίων
  Προτάσεις Εκδρομών
  Νέα - Ειδήσεις

 Alykes.com Directory

  Ξενοδοχεία Ζάκυνθος
  Βίλες στη Ζάκυνθο
 
 
Advertise on this site - Website created & powered by